Как да опазим домовете си от кражби по празниците?

Как да опазим домовете си от кражби по празниците?

Как да опазим домовете си от кражби по празниците?

В празничните дни зачестяват кражбите от апартаменти и къщи.

Органите на реда предупреждават хората да имат предвид това и да бъдат особено внимателниОбластната дирекция на МВР в Пловдив посочва препоръки по темата, цитирани от БТА.

"При продължително отсъствие от жилището не уведомявайте за това хора, на които нямате доверие, не го споделяйте и в социални мрежи", съветват от полицията. 

Освен това е по-добре да не съхраняваме вкъщи големи количества ценни вещи, антики, скъпи картини, семейни реликви, значителни суми пари. Наличието на метална каса и СОТ не носи пълна гаранция за опазването на имуществото от извършители на кражби, предупреждават от МВР. Полицията съветва да внимаваме с кого контактуват децата ни, тъй като е възможно да попаднат на хора, събиращи информация за наличие на ценности в дома.

"Проверявайте редовно изправността на заключващите устройства на входните врати на общата част от сградата и жилището ви, в много случаи непосредствено преди извършване на кражба извършителите повреждат или унищожават ключалките, осветлението и системите за сигурност в сградите. При възможност, монтирайте система за видеонаблюдение на входа на сградата или около нея", препоръчват още от органите на реда. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ