КАТ посочи най-опасните участъци на пътя

КАТ посочи най-опасните участъци на пътя

КАТ посочи най-опасните участъци на пътя

Девет са най-опасните пътни участъци в България, където има концентрация на катастрофи с убити и ранени, показва справка на Пътна полиция. Данните са за последните 5 години и показват устойчивост на тенденцията, пишесъобщава "24 часа"

Три от 9-те опасни участъка са на скоростния път Русе - Маказа, който е 261 км, сочи анализът.

Първият опасен участък е между Русе и Бяла. На разстояние от 50 км има 7 места с концентрация на пътнотранспортни произшествия. Всички те се следят за скорост. 
Другата инфарктна точка за шофьорите по път I-5 е между Велико Търново и Дебелец. Третият участък с най-много катастрофи е по същия главен път между Казанлък и Стара Загора.

Кресненското дефиле по пътя Видин - Кулата остава един от най-черните участъци с
най-много челни катастрофи. По Видин - Кулата има още един опасен участък - при разклона за Драгичево и Рударци. Пътен възел Коритна до с. Български извор на пътя София - Велико Търново също е с концентрация на ПТП, показва анализът на МВР.

Един от най-черните участъци по главния път Дуранкулак - Малко Търново е на входа за Варна откъм Златни пясъци.

Проходът Боаза край Търговище е сред рисковите отсечки от София до Варна. Три са местата там, където е отчетена повишена концентрация на катастрофи с жертви за последните 5 г.  Деветият опасен участък е по второкласния път между Прохода на републиката и Гурково

545 души са убити на пътя от началото на годината, показва още статистиката на МВР. 516 катастрофи са причинени от млади водачи за 2015-а.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ