Линейките с плакати в подкрепа на здравния министър

Линейките с плакати в подкрепа на здравния министър

Линейките с плакати в подкрепа на здравния министър

От днес линейките в страната ще носят обозначителни плакати. Афишите ще са с различни послания, като идеята е да се подкрепи здравният министър Петър Москов в опитите да гарантира сигурността на медицинските екипи, съобщи Дарик.

Инициативата е на медицинска федерация „Подкрепа", откъдето съобщават, че от 227 нападения над спешни екипи от началото на годината, 175 са в ромски махали.

"Ние не приемаме твърденията на народните избраници от някои политически партии и неправителствени организации, че министър Москов етнизира проблема. Няма по-убедителни аргументи от цифрите, а те са: ”от 227 от началото на годината нападения над екипи на спешна медицинска помощ, 175 - са в ромски махали”, посочиха от медицинската федерация, цитирана от Фокус.. 

"Считаме, че безопасността и спокойствието при осъществяване на лечебно-диагностичния процес от страна на медиците от Спешна помощ трябва да се осигурява не само там, а навсякъде, където има риск от издевателства над тях. В този смисъл, ние сме „за” решенията на министър Москов", допълват от „Подкрепа". 

Полицейски екипи да придружават линейките във всички райони, в които е бил регистриран случай на нападение над медицински екип. Около това предложение се обединиха на среща в сряда здравният министър д-р Петър Москов и представители на ромските общности в България.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ