Президентът: Никола Анастасов ще остане символ на радостта и хумора

Президентът: Никола Анастасов ще остане символ на радостта и хумора

Президентът: Никола Анастасов ще остане символ на радостта и хумора

В паметта на нацията Никола Анастасов ще остане символ на радостта и хумора. Това написа президентът Росен Плевнелиев в съболезнователно писмо до близките на големия актьор, който почина след тежко боледуване, съобщиха от Пресекретариата на държавния глава. 

„Отиде си човек, за когото сцената беше смисълът и целта на живота. Едва ли има българин, който да не е усетил енергията на големия Анастасов, с която той покоряваше публиката в театралната зала, от екрана на телевизора или в киносалона. В паметта на нацията Никола Анастасов ще остане символ на радостта и хумора“, пише държавният глава в писмото си.

„Талантът на великолепния наш актьор беше безкраен - вселена от завладяващи шеги и весели истории. Човекът Никола Анастасов ще запомним с неговата скромност и с онази усмивка, която кара всеки да се почувства част от светлия му, изпълнен с радост свят. Артистът Никола Анастасов ще остане сред нас със стотиците си изиграни роли. Комикът Никола Анастасов ще помним с желанието да покаже неугасващия шопски хумор, в който народната мъдрост и веселите житейски случки ни караха да забравим сивото ежедневие и от сърце да се смеем. Днес поднасяме последните аплодисменти на Никола Анастасов. Поклон пред светлата му памет!“, се казва още в съболезнователното писмо до близките на покойния актьор. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ