Пуснаха под домашен арест нападателя на Доган

Пуснаха под домашен арест нападателя на Доган

Пуснаха под домашен арест нападателя на Доган

Нападателят на Ахмед Доган Октай Енимехмедов е бил пуснат под домашен арест от Софийския апелативен съд. Решението е било взето на закрито заседание на съдебния състав още вчера.

На 26 февруари Енимехмедов беше осъден от Софийски градски съд на 3 години и 6 месеца затвор за закана за убийство. Той беше оправдан по обвинението за опит за убийство, за което прокуратурата поиска 17 години затвор.

По време на изслушването Енимехмедов обясни, че не се признава за виновен и пожела да бъде пуснат под домашен арест

Вижте още: Осъдиха Октай Енимехмедов на 3,5 години затвор, той пледира „невинен”

„Отказвам да се приема за виновен заради съществуването си, за способностите ми, за това, което исках да направя и го направих добре.  В полза на историческата истина, аз, гражданинът Октай Енимехмедов, свободен по дух, роб по участ, студент, проявих доблест, съпоставима на героите от древногръцката митология. В действията си бях воден изцяло от чувството за дълг. Считам, че на сътрудници на ДС не им е мястото във властта и не им е мястото при тези, които представляват турците”, заяви подсъдимият в предоставената му възможност за последни думи преди да му бъде прочетена присъдата.

През януари миналата година по време на конференция на ДПС 25-годишният Октай Енимехмедов се качи необезпокояван на сцената, където лидерът на ДПС Ахмед Доган изнасяше реч, и насочи пистолет срещу лицето му. Пистолетът засече, а нападателят беше обезвреден от делегати на партията. Малко по-късно същия ден Доган обяви, че се оттегля от лидерския пост на ДПС, с което беше затворена голяма страница от българската политическа история.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ