Хора от екипа на Енрике Иглесиас са станали жертва на расистко нападение в София

Хора от екипа на Енрике Иглесиас са станали жертва на расистко нападение в София

Хора от екипа на Енрике Иглесиас са станали жертва на расистко нападение в София

Хора от екипа на Енрике Иглесиас са станали жертва на расистко нападение в София, съобщава Нова телевизия. Световноизвестният изпълнител беше в България за дългоочаквания си концерт, който взриви публиката в „Арена Армеец” в събота.

Според беквокалистката Селия Чавес бас китаристът на групата на Иглесиас е бил атакуван от скинари в центъра на София. Тя изрази възмущение от случилото се в пост във „Фейсбук”.

„Тази вечер станах свидетел на престъпление от омраза за първи път, от първо лице, на една ръка разстояние, толкова близо”, пише тя.

„В един момент си говорех с приятел, докато вървяхме към вечерята, а в следващия той бе нападнат и дърпан от двама скинари и подложен на безпричинен бой. Когато други двама мои приятели се притекоха на помощ, те също бяха нападнати. Нападателите подгониха приятелите ми около блока. А аз останах сама да се чудя: какво става по дяволите! Без да знам какво да направя и къде са приятелите ми. Без да получа помощ от минувачите. Избягах обратно в хотела, да потърся помощ от другите ми спътници. Разтърсена, но на сигурно място. Часове по-късно обаче кръвта ми още кипи”, споделя Чавес.

„Нападателите очевидно избраха моя приятел заради външния му вид - двамата мъже се насочиха бързо и конкретно към него още в началото на атаката”, допълва тя.

От МВР обясниха, че при тях не е постъпвал сигнал за насилие. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ