Столичното метро се разширява. През 2025 г. трябва да стига до квартал "Левски"

Столичното метро се разширява. През 2025 г. трябва да стига до квартал Левски

Столичното метро се разширява. През 2025 г. трябва да стига до квартал "Левски"

Проектът за разширяване на третата линия на столичното метро от квартал "Хаджи Димитър" до ж.к. "Левски" е за три години и половина и трябва да приключи през първата половина на 2025 година. Това е тежко строителство, голям обем от работа трябва да се свърши и изисква много времеq заяви в ефира на БНТ изпълнителният директор на "Метрополитен" ЕАД проф. д-р инж. Стоян Братоев.

По думите му, макар и трудно изграждането на софийското метро продължава. Независимо от моментните финансови проблеми работата по график не е спирала, допълни инж. Стоян Братоев. Вече е подписано споразумение с Министерството на финансите, което ще даде възможност да се извършат и плащанията.

"Засега вървим добре. Първите месеци са свързани с премествания на инженерна инфраструктура - колектори, канализационни, кабелни, всичко това в голяма степан вече е завършено и се започва със същинските конструкции в участъка - първо на станциите, защото те са с по-голям обем, постепенно ще започнат и на тунелите", обясни инж. Братоев.

Той отбеляза, че участъкът е 3 километра с 3 метростанции и допълни: "Това е третият етап от строителството на третата метролиния. Остава още един етап, който се надяваме до края на годината също да започне".

Според инж. Стоян Братоев, местата на метростанциите са максимално комуникативни - първата спирка ще е до стадион "Георги Аспарухов", втората ще е на улица "Витиня", а третата ще е между "Левски В" и "Левски Г". 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ