България

Политика

|

Общество

|

Уволниха директора на „Пирогов“ за нарушения

Уволниха директора на „Пирогов“ за нарушения

Уволниха директора на „Пирогов“ за нарушения

Директорът на най-голямата спешна болница у нас "Пирогов" проф. д-р Иван Поромански е уволнен от здравния министър проф. Асена Сербезова. Това обясниха от здравното министерство.

Причината са констатирани нарушения в управлението на болницата. През последните четири месеца Звено „Вътрешен одит“ на МЗ е извършило две последователни проверки в болница „Пирогов“, резултатите от които са предоставени на Софийска градска прокуратура за последващи действия, обясниха от министерството. Проверките в лечебното заведение са назначени заради серия постъпили сигнали през 2022 г. в МЗ, в които е предоставена информация, че новото ръководство с приоритет е извършвало плащания по сключени от него договори и е задържало плащания на стари задължения, по които текат лихви и неустойки.

От министерството обясняват, че просрочените задължения на болницата към края на март тази година  надхвърлят 16 млн. лв. През месец март 2022 г. е назначена проверка, при която е установено, че изнесената в сигналите информация се потвърждава. За временно изпълняващ длъжността е назначен д-р Валентин Димитров.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ