Войната на семейство Льо Пен разцепи френските националисти

Войната на семейство Льо Пен разцепи френските националисти

Основателят на френския „Национален фронт” Жан-Мари льо Пен обяви, че създава нов политическо движение, съобщи тв каналът Франс ТВ инфо.

След войната, избухнала в семейство Льо Пен между бащата и дъщерята Марин, 86-годишният краен националист бе изключен от партията, която бе основал.

Той заяви, че не се кани да създава още една партия и че няма да се конкурира с „Национален фронт. Смята обаче да обедини недоволните от сегашната политика на дъщеря си и  да използва новото движение като парашут срещу катастрофата на партията.

След като бе изключен от партията заради скандални и ксенофобски изказвания, Жан-Мари льо Пен може да бъде лишен и от статута си на почетен президент на „Национален фронт”. Това ще реши партиен конгрес в близките 3 месеца.

„Национален фронт” е противник на ЕС и на имигрантите във Франция. В същото време Марин льо Пен, която наследи лидерството от баща си, се опитва да почисти имиджа на партията като расистката и антисемитска партия в опит да привлече още привърженици. Партията се замесва често в скандали, включително и финансови - като скандала за полученото голямо финансиране от Русия, както и за незаконно финансиране с пари от ЕС.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ