Временният президент на Бразилия Мишел Темер сформира ново правителство

Временният президент на Бразилия Мишел Темер сформира ново правителство

Временно изпълняващият длъжността президент на Бразилия Мишел Темер сформира ново правителство, съобщава БНР.

На церемонията по встъпването му в длъжност Темер заяви, че приоритет за него ще бъде съживяването на икономиката на страната. Досегашният вицепрезидент пое президентските пълномощия вчера, след като Сенатът гласува да отстрани временно от длъжност Дилма Русеф в рамките на процедура по импийчмънт.

"Първата ми дума към бразилците ще бъде "доверие". Доверие в ценностите, които са създали характера на нашия народ, в жизнеността на нашата демокрация. Доверие във възстановяването на икономиката, в потенциала на страната, в социалните и политическите институции и в нашите възможности, че единни ще можем да се изправим пред предизвикателствата на този труден период", заяви след встъпването в длъжност Мишел Темер.  

По думите му има спешна нужда от преодоляването на разделението в обществото и от правителство на националното единство. Той заяви също, че Бразилия все още е бедна държава и затова ще разшири социалните програми, а въпросът за заетостта ще бъде ключов. 

В новия кабинет влизат 23 души, като няма нито една жена на министерски пост. 

75-годишният Темер обеща засилване на борбата с корупцията и подкрепа за голямото разследване за корупция с участието на държавната петролна компания.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ