Лютви Местан остава в политиката

Лютви Местан остава в политиката

Лютви Местан остава в политиката

„Няма да бъда уплашен. Оставам в политиката, защото аз мога да бъда изключен от партията, но не мога да бъда изключен от идеите си”. Това заяви бившият председател на ДПС Лютви Местан на пресконференция, която той даде в БТА, заедно с няколко свои съмишленици, депутати, отцепили се от ПГ на ДПС.

Местан пристигна в пресклуба на Българската телеграфна агенция под охрана и придружен от съпругата си.

Кратко и ясно той обясни скоропостижния разрив с Доган и отстраняването му от всички ръководни постове в партията така: "Някъде, в дните преди Коледа, стъпих на "руска мина" и знаете какво се случи."

„Не приемам нито начина, особено мотивите, с които бях отстранен. Бях политически екзекутиран ритуално, в най-ярките образци на тоталитаризма, без право на последна дума. Не бях допуснат на заседанието. Попитах тогавашния зам.-председател Рушен Риза дали ще имам достъп. Беше ясно, че няма да имам достъп още при определянето на мястото на екзекуцията – сараите”, посочи Местан.

 „Декларацията ми не е гаф. Тя е написана в една от стаите на НС. Там има достатъчно много колеги, включително и представители на сегашната тричленка, която управлява ДПС”, коментира Места мотивите за неговото изключване.

Той призова декларацията да бъде прочетена отново, а текстът ѝ - анализиран.„Всички ръкопляскаха по съвест. Не знам обаче дали по съвест гласуваха изключването ми заради тази декларация. Аз не им се сърдя. Отдавна съм им простил. Просто не искам да бъда на тяхно място”, посочи Местан.

По-рано днес, Младежката организация на ДПС призова публично Местан и последователите му да напуснат парламента.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ