България

Политика

|

Общество

|

Борисов към депутатите от ГЕРБ: За да няма спекулации, приемете техния лош бюджет

Борисов към депутатите от ГЕРБ: За да няма спекулации, приемете техния лош бюджет

Борисов към депутатите от ГЕРБ: За да няма спекулации, приемете техния лош бюджет

"Приемете бюджета, ако трябва - техния лош бюджет, за да не се спекулира". Това посъветва депутатите от ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов. Срещата бе излъчвана на живо в страницата му във Фейсбук. "Разберете се с другите парламентарни партии, важно е да има бюджет и решение за Република Северна Македония (РСМ)", предложи лидерът на ГЕРБ.

Той се обърна към всички да се върнат към предизборните си програми. И отново подчерта, че партия, която подкрепя членството ни в Еврозоната, която е на страната на Украйна, твърдо стои зад НАТО и ЕС, която е за разширяване на ЕС със Западните Балкани, за пълна диверсификация на доставките на газ и петрол, може да е партньор на ГЕРБ.

"Винаги може да се намери формула по тези важни задачи, по съдебната реформа, винаги може да седнат експерти и да ги решат", изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Борисов се обърна и към Кирил Петков с молба да нареди на своята партия - "Продължаваме Промяната", да подкрепи френското предложение за РСМ.

"Тежестта на това решение ние от ГЕРБ усетихме вчера, ще обясняваме дълго на нашите избиратели, ще изгубим сигурно част от тях", добави бившият премиер.

По-рано на брифинг в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова обяви, че те ще влязат в пленарната зала, ако в дневния ред са важни за обществото законопроекти, каквито са актуализацията на държавния бюджет и тези на НЗОК и ДОО, закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост и средствата от ЕС, и ако се обсъжда темата за  Република Северна Македония.

Ключови думи