Борисов пак се отказа от място в парламента. Николай Събев се оттегля от политиката

Борисов пак се отказа от място в парламента. Николай Събев се оттегля от политиката

Борисов пак се отказа от място в парламента. Николай Събев се оттегля от политиката

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново се отказа от депутатско място. На тези избори Борисов беше водач на листи в два района – в Пловдив и в 25 МИР в София. Той е подал заявление до ЦИК, с което отказва мандат за народен избраник и от двата района. Централната избирателна комисия е уважила молбата. Това е поредният случай, в който Борисов се отказва от депутатското си място в поредицата от парламентарни избори в последните две години.

От място в бъдещото 48-о НС се отказва и бившият транспортен министър в последното редовно правителство, Николай Събев. Но, освен от парламента Събев даде заявка и за оттегляне от политиката.

 „Никога не съм искал да бъда професионален политик и сега смятам, че ще бъда полезен в подобряване на бизнес средата повече, отколкото бих бил на политическата сцена“, заявява той в позиция, разпространена до медиите. „Политическият стартъп вече е утвърдена партия и аз съм спокоен за бъдещето ѝ“, добавя Събев, визирайки „Продължаваме промяната“. Той уверява, че остава „част от отбора и съм насреща да помагам.“

Заявлението на Събев за отказ от депутатско място също е уважено от ЦИК. Той беше водач на листата в Русе, където ПП взе два мандата. Така, на негово място ще влезе третият в листата, Димитър Недялков.

Отказ от депутатско място е заявил и третият в листата на ГЕРБ-СДС в Ловеч Иван Миховски, който събра по-голям преференциален вот и измести втория в нея, лидерът на младежкото СДС Георг Георгиев.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ