Борисов с реакция за решенито на ПП-ДБ: С търпение се постига много повече, отколкото с инат

Борисов с реакция за решенито на ПП-ДБ: С търпение се постига много повече, отколкото с инат

Борисов с реакция за решенито на ПП-ДБ: С търпение се постига много повече, отколкото с инат

С търпение се постига много повече, отколкото с инат. Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Фейсбук малко след като от коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" обявиха, че няма да подкрепят правителство с мандат или участие на ГЕРБ. 

"Нашето решение, че няма да подкрепим ГЕРБ с първия мандат е на база ценности. Българските граждани трябва да са сигурни, че когато гласуват за нас, това, което обещаваме - ще го спазваме. Обединихме се, че ще работим по политики с всички партии. Ще говорим с всички тях, защото обещахме на българските граждани ясни политики за справяне с актуалните проблеми. Като се започне с бюджета - той не може да бъде заложник на разговорите между политическите партии", заяви на брифинга днес съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Ако от ГЕРБ не успеят да съберат подкрепа за правителство първия мандат, от ПП-ДБ ще предложат свой кабинет с втория мандат, обясни Петков. 

Това е своеобразен отговор към поканата на ГЕРБ-СДС за "коалиция между големите партии". 

Припомняме, че в сряда лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че най-стабилно управление, което би успокоило и бизнеса, и народа, е "коалиция между големите партии". Той обясни, че като първа политическа сила в резултата след изборите на 2-ри април, партията му ще покани на разговори всички формации, на които българският народ е отредил място в следващия парламент.  

"Нашите естествени партньори са партиите в зоната на тези, които подкрепят Украйна, подкрепят влизането ни в Шенген и процеса, който ние оставихме малко недовършен, защото ни изтече мандата, и България влезе в чакалнята на еврозоната, сега можем спокойно да го направим. Затова ние ще поканим, и това е решение на ИК на партията и на коалиционния ни партньор СДС, абсолютно всички партии, които избирателите са изпратили в парламента. Обръщаме се към най-голямата, защото това би било най-стабилното, най-европейското, най-добре за хората. Българите на тези избори казаха, че без ГЕРБ не може, но и без ПП-ДБ не може. Личните ни чувства нямат никакво значение", каза Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че ще бъде депутат в 49-ото Народно събрание и лично ще води преговорите за съставяне на правителство. 

Според окончателните резултати от парламентарните избори в неделя в 49-ото Народно събрание влизат шест партии: ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната- Демократична България", "Възраждане", ДПС, "БСП за България" и "Има такъв народ". 

ГЕРБ-СДС получава 69 мандата, следвана от "Продължаваме промяната - Демократична България", която ще има общо 64 депутати. "Възраждане"  ще има 37 народни представили, докато ДПС получава 36 мандата. От БСП ще бъдат излъчени 23 депутати, а от "Има такъв народ" - 11. Имената на новите 240 депутати трябва да станат ясни най-късно до неделя. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ