Борисов за управляващите: За шест месеца сринаха държавата, счупиха всичко

Борисов за управляващите: За шест месеца сринаха държавата, счупиха всичко

Борисов за управляващите: За шест месеца сринаха държавата, счупиха всичко

Защо правим избори - каква е тази демокрация? Жалко е, че за шест месеца сринаха държавата, счупиха всичко и желаещи да управляват няма. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в Димитровград пред журналисти новината, че "БСП за България" ще върне утре на президента проучвателния мандат за съставяне на правителство неизпълнен. 

"Кое е чудно, че партията, провалила се на изборите - БСП, за което Нинова подаде оставка, изведнъж се оказва, че тя ще реди държавата?", попита той. 

Борисов коментира, че целта на ГЕРБ при следващи избори е да бъде първа политическа сила, "за да върнем малко добрината, толерантността и да се опитаме с крачки назад да обединим народа".

Той е категоричен, че няма да работят с БСП и ДПС, но биха опитали разговори с всички, които спазват мотото на Народното събрание "Съединението прави силата". По думите му, партията ще работи с този, когото избирателите класират на предстоящите избори и "който обича държавата, трябва да направи така, че да осигурим стабилност", допълни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира, че днес парламентарната група е имала решение да подкрепи в зала предложенията за втората ескадрила F16, да се върне Иван Иванов като председател на Комисията за енергийно и водно регулиране и да се приеме таван на горивата. "Те са деструктивни хора, счупиха държавата и България вече не е правова държава, каза Борисов. Той посочи, "че обществените финанси са издънени, дългът е огромен, Еврозоната е забравена тема, инфлация е чудовищна".

Слави Трифонов по неговия си начин до там ги иронизира, толкова са жалки, че предложи да отидат да го арестуват, че той е виновен за всичко, допълни Борисов.

"Убеден съм, че служебните министри, като влязат и видят ужаса, много неща ще разкажат", коментира лидерът на ГЕРБ. По думите му, на служебното правителство ще му трябват поне 5 милиарда до края на годината.

Според Борисов за година и половина пътищата са в ужасяващо състояние, няма никакви ремонти и са опасни за хората. Нещо да сте чули за справяне с корупцията, попита Борисов и допълни "точно обратното - оръжия, жито, контрабанда". Пълно нарушение на правилници, Конституция, закони, ред, каза още той. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ