БСП се събира на Бузлуджа

БСП се събира на Бузлуджа

БСП се събира на Бузлуджа

И тази година социалистите се събират на Бузлуджа за традиционния събор на Левицата. На Историческата поляна под върха БСП ще отбележи 131 години от началото на организираното социалистическо движение в България и провеждането на Бузлуджанския учредителен конгрес на партията.

Празникът започва в 10:30 часа днес с поднасяне на венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд. По същото време е и началото на художествената програма на сцената на историческата поляна. 

От 11:30 часа е предвиден национален политически митинг на Левицата. На него лидерът на БСП Корнелия Нинова лично ще се обърне към членовете и симпатизантите на партията и ще формулира основните политически послания към червените избиратели.

Съборът на Бузлуджа се провежда ежегодно от 1991 г. и многократно в годините назад празникът преминава под знака на предстоящи избори. В четвъртък "БСП за България" върна на президента Румен Радев неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство и през есента отново предстоят предсрочни парламентарни избори. На Бузлуджа БСП ще даде начало на предизборната си кампания, заяви вчера лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова пред журналисти в Стара Загора.  

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ