Карадайъ пред Радев: Предсрочни избори ще има, но въпросът е какво ще направим дотогава

Карадайъ пред Радев: Предсрочни избори ще има, но въпросът е какво ще направим дотогава

Карадайъ пред Радев: Предсрочни избори ще има, но въпросът е какво ще направим дотогава

Вече декларирахте, че виждате изход от политическата криза в предсрочни избори, но вашата партия е натрупала дългогодишен опит в парламентаризма и управлението на страната, което предполага и една отговорност към българските граждани.Това заяви президентът Румен Радев в началото на консултацията си с ДПС.

„Може ли според вас в настоящия момент на дълбоки кризи страната да си позволи да остане без работещ парламент и как ви виждате ролята на вашата партия за излизане от тази криза? Каква е вашата рецепта за намиране на диалог и консенсус, така че да предотвратим задълбочаването на тези кризи в период, в който няма да има парламент и редовно правителство?“, попита Радев.

Намираме се в една и политическа криза, освен всички други кризи, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

 „Ние още април месец заявихме, че формулата за съставянето на мнозинство в Народното събрание и сегашната власт, която е в оставка, е грешна. Политическата логика диктува, че тази власт, която е основана на омразата, противопоставянето, разделението и реваншизма няма как да издържи  рано или късно ще падне. Още тогава казахме, че ни предстоят предсрочни избори“, каза той.

Карадайъ заяви, че в такива кризисни ситуации ДПС винаги е играло своята основна отговорна роля.

„Заявихме, че за да бъде променена формулата, по която се конструират процесите в политическия терен, са нужни предсрочни избори. Нужна е нова основа, за да има нова къща. Предишната основа задава грешен модел – крива къща“, каза той.

„Да, предсрочни избори ще има, но въпросът е кога и какво правим до тези избор. Много е важно тези въпроси да бъдат обсъдени сериозно и отговорно. Медиите вчера ни питат дали ще посетим консултациите при президента. Аз мисля, че това не е посещение, е участие в консултациите с много сериозно и отговорно поведение. Заявяваме сега, че онази част от нашата отговорност ние ще си я носим и няма да бягаме от нея“, добави лидерът на ДПС.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ