НДСВ, коалиция "Левицата" и "Български възход" също се регистрираха за изборите през април

НДСВ, коалиция Левицата и Български възход също се регистрираха за изборите през април

НДСВ, коалиция "Левицата" и "Български възход" също се регистрираха за изборите през април

НДСВ, коалиция "Левицата" и "Български възход" се регистрираха в ЦИК за изборите през април само ден преди крайния срок. 

За участие във вота от НДСВ представиха 4500 подписа пред Централната избирателна комисия.

"Наблюденията ни върху политическата криза ни накараха да се върнем в политическия процес. Готвим се усилено за избори, намеренията ни са сериозни. Хората на НДСВ са с доказани през годините опит, качество и способности, да се включат в разрешаване на проблеми, които са актуални и засега лишени от перспектива, това е готовността за влизането в Шенген, Еврозоната, изискването страната да има постоянен Бюджет, и не на последно място – пакет от мерки за туширане на ефектите от инфлацията. Имаме експерти, които да помогнат в тези сфери", заяви съпредседателят на партията Станимир Илчев, след като той и колегите му подадоха необходимите документи. 

От "Български възход" също се регистрираха за изборите, а лидерът на партията Стефан Янев направи заявка в следващия парламент да влязат с двойно по-голям резултат. 

"Днес се регистрираме като партия, утре ще излезем с декларация всички организации, които проявят желание, да могат да се включат към нас. На българските граждани им е необходима увереност, че политическата класа може да води този диалог в интерес на хората, така че българите да се чувстват горди където и да се намират. Червените линии не водят до нищо добро, трябва да се смирим и да търсим начинът за намирането на баланси и решения, а не да се страхуваме да седнем открито и да говорим", заяви лидерът на "Български възход" Стефан Янев. 

От новото обединение в ляво - коалиция "Левицата!" внесоха 6000 подписа в Централната избирателна комисия за участие в изборите на 2-ри април.

Валери Жаблянов каза пред журналисти, че през последните години левицата в България понесе тежки удари, затова от коалицията са убедени, че ще помогнат за нейното парламентарно представителство. 

"Коалицията цели да даде парламентарно представителство на ляво ориентираните избиратели, като защити техните интереси. Надяваме се левите гласове, чрез нас, да получат  възможност да гласуват. И да не се налага аварийно да гласуват за други формации, само защото основната доскоро партия на социалистите не отговаря на техните представи за това как трябва да изглежда левицата в България", каза Жаблянов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ