Независимите депутати готови да подкрепят правителство с мандата на БСП

Независимите депутати готови да подкрепят правителство с мандата на БСП

Независимите депутати готови да подкрепят правителство с мандата на БСП

БСП потърси съгласие за политики и законодателна рамка за следващите шест месеца и при независимите депутати, които се отделиха от партията на Слави Трифонов "Има такъв народ". На преговорите дойде и министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев, който също напусна ИТН. Радостин Василев обясни, че той и колегите му са наясно, че българският народ очаква да няма избори и изрази скептицизъм към заявената диалогичност от страна на ИТН. Въпреки това Василев се надява, че Нинова като лидер на БСП ще успее да ги обедини под общи цели и политики.

"Ние сме напълно сигурни, че желанието на БСП е серионо и отговорно да сформира работещо правителство в настоящия парламент. Заедно с колегите сме участвали активно при разработване на законодателната и управленска програма, когато мандатът беше в ПП. Българският народ очаква в настоящия момент да няма избори и ще направим всичко възможно, стига да няма непреодолими различия", заяви на срещата между БСП и независимите депутати, напуснали ИТН, министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев. 

После предупреди БСП, че трябва да са "изключително внимателни в оценката за тяхното желание за работа, защото те можеха и трябваше да го покажат и по време на действащото правителство."  Василев сподели, че все пак се надява БСП да успее да ги обедини под общи цели и политики. "Готови сме да обсъждаме всички сфери на управление", каза още Радостин Василев. 

"С вас може би ще бъде по-лесен разгворът, защото участвахте в подготовката на първия мандат, когато мандатоносител беше ПП. На тези първи разговори поставяме на масата само програмата. Търсим съгласие за политиките и законодателната рамка в следващите 6 месеца. Получихме промени и допълнения от ИТН, с които ще ви запознаем", каза в началото на срещата председателят на БСП Корнелия Нинова.

По думите й, на тези първи разговори няма да се обсъждат структура и персонален състав на МС, да само политики и управленска програма. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ