Николай Денков: Ще има корекции в готвените конституционни промени

Николай Денков: Ще има корекции в готвените конституционни промени

Николай Денков: Ще има корекции в готвените конституционни промени

Ще има корекции в подготвяните конституционни промени, съобразно препоръките на Венецианската комисия. В момента се оформя текст, който да бъде внесен за второ четене и той да съответства на тези препоръки. Това заяви пред журналисти премиерът Николай Денков, но не влезе в повече детайли кои точно текстове ще бъдат променяни. 

Той коментира президентското вето върху решението за предоставяне на военна помощ на Украйна: "Институциите трябва да се опитаме да работим заедно, защото хората очакват резултати от нас. Ясно е, че Народното събрание ще отхвърли това вето. Въпросите защо президентът налага вето, трябва да бъдат отправяни към самия него".  

По думите на Денков е бил изработен вариант за коалиционно споразумение, изпратен е към ГЕРБ-СДС, но оттам не е получен отговор. "Те не реагираха, ние подготвихме вариант. В момента те поставят въпроса, че биха искали да има такъв механизъм, така че отново – въпросите трябва да са към тях", заяви премиерът. 

Според него благодарение на усилията на правителството има напредък по темата за членството ни в Шенген. Ще продължат дипломатическите усилия как да се формулира решение до края на месеца, което да се направи опит да бъде прието.  

За ареста на българин в Сърбия по обвинение за шпионаж в полза на България Денков каза, че МВнР ще се позаинтересува за случая, но засега няма повече информация от официално обявената. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ