Нинова от Бузлуджа: Оставяме финансово стабилна и икономически развита държава

Нинова от Бузлуджа: Оставяме финансово стабилна и икономически развита държава

Нинова от Бузлуджа: Оставяме финансово стабилна и икономически развита държава

Оставяме финансово стабилна, икономически развита и социално ангажирана държава, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от историческата поляна под връх Бузлуджа, където социалистите се събраха за традиционния събор на левицата. Там БСП отбелязва 131 години от началото на организираното социалистическо движение в България. 

Не е прав президентът Румен Радев като ни порица, че оставяме държавата в хаос, каза вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка. По думите й, друг предизвиква хаос - "онези скрити сили, които видяха заплаха, че ще има справедливост, които видяха заплаха за откраднатите милиони и които се полакомиха за още милиони". Тези сили се обединиха и свалиха правителството, посочи Нинова.

Тя се обърна към присъстващите с думите, че са тук заради солидарността и заради социалната справедливост за по-добър живот. "В името на тази социална справедливост управлявахме България. И днес ни атакуват. Това управление направи детските градини и ясли безплатни. Заради БСП в това управление хората плащат по-малко данъци. Ако БСП продължи напред, ще има безплатни лекарства за децата и безплатни учебници до 12-и клас", отбеляза лидерът на партията. Тя посочи, че пенсиите са увеличени с толкова, колкото не са били увеличавани през последните 10 години. Отбеляза и увеличението на подкрепата за енергийно слабите, както и наложения мораториум на цената на тока.

"Доказахме, че социалната държава е реалност. Доказахме, че държавна собственост и държавно предприятие не са лоши думи. За шест месеца държавните предприятия бяха оздравени. За пръв път откакто България е член на Европейския съюз, държавата ни е на първо място за нещо добро – по индустриален растеж и промишлено производство. Това е заслуга на БСП", посочи Корнелия Нинова. 

"Обещават ви евроатлантическа коалиция, но "евроатлантическа ценност" е само параван за реставрация на управлението на ГЕРБ и ДПС", каза вицепремиерът и министър на икономиката в оставка, защото такива ценности са правовата държава, върховенството на закона и разделението на властите, свободата на човека и на словото, а тези хора не изповядват тези ценности. "С това управление от партия, с която никой не желаеше да преговаря, ние се превърнахме в партия, която преговаря с всички, защото сме дипломати", коментира Корнелия Нинова.  

На Бузлуджа тя заяви, че партията тръгва към предстоящите избори с тревога за инфлацията, за цените, за бедността и за неравенството и първата цел е борбата с тях и защитата на българските граждани и семейства. „Да кажем "не" на заличаването на институциите. Искаме икономически развита, социално силна и образована нация. През изминалите седем месеца, през които управлявахме с дясна партия, ние доказахме, че сме държавно отговорна партия, през този период БСП беше фактор на стабилност и социален стълб в политиката", отбеляза Корнелия Нинова. Според нея предстоящите избори ще решат дали ще се продължи промяната. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ