Нинова: Радев печели време като бави втория мандат

Нинова: Радев печели време като бави втория мандат

Всичко, което се случва, е най-жестокият удар върху институциите - Народно събрание, прокуратура, съд. власт. Съжалявам, че през този един месец не ни чуха. Трябваше да се съберем всички. Да излъчим надпартийно правителство без лидери и политически фигури и досега на първо четене да сме разгледали бюджета. Всички тези техни записи, грозотии, които вадят, пречат на истинския процес, който трябваше да е бюджетът. Докато правят тези безпринципни коалиции, процесът можеше да върви. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Според нея е очевидно, че първата и втората сила поставят бюджета в зависимост от това какво мнозинство ще се направи.

"Комисиите още не са създадени. Отговорността е изцяло на Бойко Борисов, той създаде тази каша, той имитираше през цялото време преговори, насъскваше партиите една срещу друга, сега той да си носи отговорността", каза Нинова.

Лидерът на БСП подчерта, че президентът Румен Радев бави втория мандат неясно защо. "Вероятно печели време и очаква през това време да се разпаднат всякакви възможни мнозинства, за да може да продължи да управлява служебното правителство. Един истински държавник трябва да събере всички, да търси изход, а не да вкарва противоречия и сблъсъци, така че да няма редовно управление на България", добави тя. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ