Петков отрече версии да оглави и министерство

Петков отрече версии да оглави и министерство

Петков отрече версии да оглави и министерство

Още няма имена на министри, те ще бъдат тези, които решим да ги сменим и това ще бъде коалиционно решение. Това заяви пред журналисти в Трявна премиерът Кирил Петков. 

"Вчера видяхме, че не сме сами. Най-важното е да намерим 7 смели депутати, които слагат приоритета България пред всякакви задкулисни, други или личностни интереси. В момента, в който съберем мнозинство от 121 депутати, веднага ще предложим нови министри", каза той. Премиерът обяви, че това трябва да се случи максимално бързо и отрече информации да е готов да застане начело на някое министерство. 

Петков коментира и скандала на границата. "Учуден съм от Слави Трифонов колко пъти повтори, че едва ли не нямал нищо общо, само дето без да го питат влиза в оправдателен режим за границата. Съвпадна изцяло с това, че най-накрая държавата си върна контрола на границата, която се е движила от години от неясни за мен субекти, каза премиерът. В момента много хора от сивия сектор губят много средства и биха се радвали това правителство да го няма. Започнахме да събираме много врагове. В момента всички, които са крали досега, рано или късно ще минат през прокуратурата. Това е група, която всеки ден се чуди как правителството да свърши. Втората група от хора са свързани с газови печалби, които сега свършват. Тези хора също биха се радвали това правителство да го няма", добави Петков.

Той уточни, че със сигурност газът от Азербайджан ще дойде. "Важното е да не ни е страх, че през декември ако господин Путин реши да атакува Европа още едни път, няма да спре шалтера на всички ни", подчерта Кирил Петков. 

По-рано, докато беше във Велко Търново, премиерът обясни, че е възможно през юли да заработи интерконектора с Гърция, по който "ще тече азерски газ".

"Смятам да отида и до Баку в тази седмица за една вечер, да потвърдим там количествата. Но ще имаме един милиард кубични метра, които ще потекат. Съвсем в скоро време, между юли и август, очаквам реално този един милиард кубични метра да влезе в България на цена, която е с пъти по-ниска от пазарната в този момент. Това, което се опитваме да направим, е да направим микса между LNG - втечнен газ, и азерския газ, така че средната цена на доставка да бъде по-добра от тази на "Газпром", поясни Кирил Петков. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ