"Продължаваме промяната" връщат мандата в понеделник

Продължаваме промяната връщат мандата в понеделник

"Продължаваме промяната" връщат мандата в понеделник

"Продължаваме промяната" ще върне втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в понеделник, обявиха от Президентството.

Президентът Румен Радев ще приеме на "Дондуков" 2 от 10 часа кандидата за министър-председател на ПП Николай Денков, уточняват от "Дондуков" 2. 

Днес депутатите без никакви дебати отхвърлиха декларацията на "Продължаваме промяната", която беше условие за предлагане на състав на Министерския съвет. Документът съдържаше 4 национални цели, по които втората политическа сила търсеше подкрепа от останалите парламентарни групи: развитие на конкурентна иновативна икономика; гарантиране на национална сигурност и върховенство на правото; постигане на енергийна независимост и устойчиво развитие; намаляване на неравенствата и достъп до качествено образование и здравеопазване. 

При гласуването в зала "за" декларацията на ПП гласуваха 63-ма народни представители, 84 бяха "против" и 30 "се въздържаха". "За" декларацията гласуваха от "Продължаваме промяната" и "Демократична България". ГЕРБ-СДС и "Възраждане" бяха "против". БСП, ДПС, и "Български възход" гласуваха с "въздържал се".

Малко след това президентът Радев отказа да говори за третия мандат, докато не бъдат изчерпани всички конституционни възможности около втория мандат. Той обаче уточни, че ще обяви в срок решението си за третия мандат. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ