СЕМ утвърди новия състав на УС на БНР

СЕМ утвърди новия състав на УС на БНР

СЕМ утвърди новия състав на УС на БНР

С три гласа "за" и двама "въздържал се" членовете на Съвета за електронни медии утвърдиха предложения от генералния директор на Българското национално радио Милен Митев Управителен съвет на радиото. Това се случи на четвърто поред заседание на медийния регулатор. 

В новия Управителен съвет на БНР влизат журналистът Валери Запрянов, изпълняващият длъжността директор на "Музикална къща БНР" Теодосий Спасов, директорът на дирекция "Международно сътрудничество" Албена Миланова и юристът Димитър Димитров. Те ще встъпят в длъжност след подписване на договори за управление. 

Съгласно Закона за радиото и телевизията за утвърждаването на Управителния съвет са необходими 4 гласа. Ако на три поредни заседания на СЕМ не бъде постигнато това мнозинство, следва вземане на решение с обикновено мнозинство от три гласа. "Въздържал се" гласуваха Пролет Велкова и Симона Велева, които обясниха, че за тях са неприемливи кандидатурите съответно на Валери Запрянов и на Димитър Димитров. 

Милен Митев благодари на СЕМ за взетото решение. "Решение, от което националното радио имаше нужда. Това е органът, който взима най-важните стратегически решения за управлението на Радиото. По отношение на обвиненията – това, което чувам, са едни твърдения не много конкретни, за които към момента аз нямам никакви доказателства. Така че единственото, което мога да кажа, е, че съм предложил в състава на Управителния съвет едни доказани професионалисти, с богат опит и с доказани професионални качества, които имат желанието да работят за развитието на Българското национално радио", каза Митев. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ