Симпатизанти на ВМРО се събраха пред дома на Кирил Петков

Симпатизанти на ВМРО се събраха пред дома на Кирил Петков

Симпатизанти на ВМРО се събраха пред дома на Кирил Петков

Привърженици на ВМРО се събраха тази сутрин пред дома на премиера Кирил Петков, предаде bTV.

Събралите се хора настояват за оставката на министър-председателя заради позицията на България за РС Македония.

Демонстрацията бе излъчвана на живо на страницата на евродепутата Ангел Джамбазки във Facebook.

„Причината да сме тук е, че искаме да чуем от министър-председателя отговори на въпроси, които ни се струват важни по отношение на двойната външна политика към Северна Македония, какво е внесено в Комисията по външна политика и кога ще подаде оставка. Все важни въпроси“, каза Джамбазки.

По думите му събирането е мирно и не се нарушава ничие лично пространство.

„Искам каквото и да има като предложение да бъде разгледано в открито заседание и българското общество да бъде запознато с него. Това, което виждам в момента отлагане на комисията по външна политика. В предложението виждам изключително слабата гаранция в изтеклите текстове. Аз лично не съм виждал нещо официално написано. Искам да видя нещо, което е внесено в Комисия по външна политика или нещо, зад което стои българско правителство“, каза още евродепутатът.

„В момента виждаме отлагане, губене на време, тактически ходове с оглед вота на недоверие. Това, че не се разглежда и показва предложението ми говори, че г-н Петков се страхува да го внесе, защото се страхува от ескалация преди вота“, смята Джамбазки.

Припомняме, че за днес са планирани множество демонстрации „За“ и „Против“ кабинета „Петков“, които ще придружат дебатите за вота на недоверие. Народното събрание ще обсъди днес на извънредно заседание поискания от ГЕРБ-СДС вот на недоверие към правителството на Кирил Петков с мотив - провал във финансово-икономическата политика.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ