Учредиха партия "Спаси София"

Учредиха партия Спаси София

Учредиха партия "Спаси София"

Партия "Спаси София" вече е факт. На учредителното събрание лидерът на организацията Борис Бонев заяви, че ще работи за победа на местните избори и че събира фронт срещу ГЕРБ.

Новата формация си поставя три цели - да спечели местния вот в столицата тази година още на първия тур, да има мнозинство в Столичния общински съвет, и трето - още първия ден, след като спечелят вота, да докажат, че София може да се управлява по по-различен начин.

Бонев заяви, че на този етап няма да участват в националната политика, а първото им явяване на избори ще е за местната власт в столицата. Те търсят широка подкрепа и вече са водили, макар и на начален етап, разговори с "Продължаваме Промяната" и "Демократична България" за общ блок. Условието е първо да се разберат за приоритетите, а после да говорят за имена, макар че самият Бонев е готов да бъде кандидат за кмет, предвид опита, който има до момента. 

Вече са започнали преговори с "Продължаваме промяната" и "Демократична България" като те все още са в начален етап. В "Денят започва с Георги Любенов" Борис Бонев постави условие пред потенциалните партньори на "Спаси София" да не работят с ГЕРБ на национално ниво.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ