В понеделник ще бъде връчен третият мандат за съставяне на правителство

В понеделник ще бъде връчен третият мандат за съставяне на правителство

В понеделник ще бъде връчен третият мандат за съставяне на правителство

Президентът ще връчи мандат на ПГ на "БСП за България" за посочване на кандидат за министър-председател, съобщиха от президентството.

Това ще стане утре в 10.00 часа на „Дондуков“ 2, посочват от президентската администрация.

Това е последната възможност за съставяне на правителство в рамките на 48-ото народно събрание.

Часове преди държавният глава да обяви избора си за партията - носител на третия мандат Борислав Гуцанов от БСП коментира в "Денят започва с Георги Любенов", че условието, което преди дни вицепрезидентът Илияна Йотова постави за третия мандат, оставя БСП извън играта.

Преди дни Илияна Йотова заяви, че продължаването на политиките на служебното правителство е сред аргументите за избор на партията, на която ще бъде даден третия мандат.

Тази сутрин в студиото на БНТ Борислав Гуцанов от БСП заяви, че социалистическата партия има съществени различия с политиките на служебното правителство по отношение на оръжията за Украйна, закупуването на нови изтребители F-16 и ядрената енергетика.

"Голяма част от решенията, които се предлагат от политическите партии в този парламент и от служебното правителство противоречат на нашите виждания и на интересите на страната ни. Третият мандат има други особености по конституция. Той няма една седмица само. Действително, партията при която отива, трябва да положи усилия, за да направи контакт с всички възможни партии", заяви Гуцанов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ