Ваня Григорова: Не приемам резултата за окончателен

Ваня Григорова: Не приемам резултата за окончателен

Ваня Григорова: Не приемам резултата за окончателен

Нашите юристи пишат в момента жалбата до съда, като описват в нея многото сигнали за нарушения на изборното законодателство. Това заяви в ефира на bTV Ваня Григорова, която загуби на местните избори с минимална разлика от Васил Терзиев.

Не приемам резултата за окончателен и няма как да знаем кой е кмет на София, докато съдът не реши, каза Григорова. 

Тя заподозря кампания срещу себе си в дните преди балотажа и обвини опонентите си в това. 

Григорова коментира написания от нея пост във Фейсбук и обясни какво значи използвания от нея израз „либералния ла*номет“.

Тя заяви, че през последните дни нейните опоненти са публикували неверни факти и фалшиви новини за нея. „Не видях само публикации, които се занимават с бельото ми. Когато хвърляш ла*на, ти си ла*номет", каза Григорова. Според нея подобни материали са финансирани, за да откажат хората да гласуват за нея.

„И в последните дни преди балотажа опонентите ми и буквално в изборния ден спонсорират публикации, които целят да откажат хората да гласуват. Включително това се случваше през публикуване на екзит полове, появили се един час преди края изборния ден. Няма как да не подчертаем, че това е манипулация, когато аз имам предимство в 13 столични района и те изкарват като заглавие Ваня Григорова спечели в ромските секции. Очевидно е, че манипулацията е тази, която трябва да бъде посочена“, коментира още тя.

Григорова обясни и каква е цената на бижуто, което е попаднало в една от публикациите. „Споменатата „скъпа“ висулка е един такъв материал. В действителност струва между 80-100 лева“, каза Григорова.

Тя отговори и на въпроса за имота ѝ, който е в центъра на материал в bird.bg. „В кв. „Верила“ е промишлена зона, където няма водоснабдяване и канализация. А в bird.bg е написано, че имотът ми е до голф игрища. Такива има в Равно поле, което на километри от „Верила“. Моят район е заобиколен от промишлени сгради, складове и фирми. А кредитът ми заедно с мъжа ми ще го изплащаме 30 години“, каза още Григорова.

Относно подкрепата на партията на Николай Малинов, разследванв шпионаж в полза на Русия, Григорова каза, че е издигната от коалиция. „И какво като е награден от Путин, това не съм аз, Путин не ме е наградил мен. Аз съм кандидат, издигнат от тази коалиция и то непартиен. Би трябвало да ни притеснява, че един човек ще бъде внесен на кметското място, след като е дал няколко милиона, за да може да си го осигури. Важно е доколко тази кандидатура може да бъде самостоятелна, или не, а не какво е направил някой от тази коалиция. Нали няма да ме карате да държат дрегер и на господин Сидеров, за да продължавам да се обяснявам“, коментира Григорова.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ