Василев: Ще върнем мандата неизпълнен

Василев: Ще върнем мандата неизпълнен

Василев: Ще върнем мандата неизпълнен

„Ще върнем мандата на президента неизпълнен. За съжаление не успяхме да намерим 121 депутати, които да подкрепят програмата, съдебната реформа, работата, която имаме да свършим до края на годината като законодателна дейност за да може да се изпълнен Плана за възстановяване и устойчивост и най-вече, това което заложихме, идвайки на власт, а именно да няма корупция“. Това заяви Асен Василев на по време на брифинг на „Продължаваме Промяната“. 

Той обясни, че в този парламент са успели да стигнат до 117 народни представители, които са готови да подкрепят програмата и политиката им.

„Надяваме се при едни следващи избори тези четирима депутати да бъдат избрани от народа и да можем да реализираме намеренията си“, посочи Василев.

По неговите думи вчера е станало ясно, че от депутатите на ИТН не може да се очаква подкрепа за формиране на ново правителство. Той припомни, че ИТН изобщо са отказали да влязат в комисия, когато един от приоритетите на ПП за реформа с антикорупционната комисия се гледал в парламентарна комисия.

„Аз мисля, че на всички български граждани стана ясно защо кабинетът беше свален. Имаше желание вместо да се увеличат пенсиите, да се изравнят неравенствата и да се подпомогнат младите семейства, едни средства да отидат за същите осем фирми, които са ги получавали през последните 15 години“, отбеляза още кандидатът за премиер“, каза Василев.

„Г-н Слави Трифонов си изтегли министрите и нареди на част от депутатите на „Има такъв народ“ да гласуват вот на недоверие. Не мисля, че е тайна за някой“, добави той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ