Британската полиция проучва нова информация за смъртта на принцеса Даяна

Британската полиция проучва нова информация за смъртта на принцеса Даяна

Британската полиция проучва нова информация за смъртта на принцеса Даяна

Вчера британската полиция заяви, че проучва нова информация, свързана със смъртта на принцеса Даяна и нейния приятел Доди ал Файед в Париж при автомобилната катастрофа от 1997 г., предаде „Ройтерс“.

Властите не уточниха за какво точно става въпрос, нито пък разкриха своя източник. Според британската телевизионна станция „Скай Нюз“ информацията е дошла от роднини на бивш войник и е предадена от Кралската военна полиция.

„Скай Нюз“ допълва, че според новите сведения смъртта на Даяна, Доди и техния шофьор е била предизвикана от член на британските военни.

Говорител на кралското семейство заяви, че няма да коментират случая.

Същевременно посочи в изявление, че проучва информация, която наскоро била получила и оценявала значимостта и надеждността й.

Това обаче не е ново разследване и не било част от операция "Паджет", заяви полицията, визирайки полицейското разследване на появилите се след трагедията твърдения за убийство.

Даяна, Ал Файед и шофьорът им загинаха на 31 август 1997 г. при катастрофа, докато бяха преследвани от фотографи, след като напуснали парижкия хотел "Риц", припомня агенцията.

През 2008 г. следствието заключи, че за трагедията са виновни Пол и фотографите. Бащата на Ал Файед, Мохамед, отдавна твърди, че те са убити.

През декември 2006 г. операция "Паджет" излезе със заключение, че нямало доказателства за убийство и че шофьорът Пол е бил пиян и е карал твърде бързо.

Принцеса Даяна, която е бившата съпруга на престолонаследника принц Чарлз и майка на принцовете Уилям и Хари, бе на 36 години, когато загина, отбелязва Ройтерс. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ