Военните сили на Кадафи увеличиха атаките си

Военните сили на Кадафи увеличиха атаките си

Военните сили на Кадафи увеличиха атаките си

Боевете в Либия се ожесточиха, след като силите на Муамар Кадафи атакуваха тази нощ пристанищния град Мисрата, предаде BBC. Те обстреляха с ракети и миномети населеното място, което е окупирано от бунтовниците в страната от два месеца.

Представител на антиправителствената група в Либия заяви, че Кадафи опитва да предизвика хуманитарна криза в Мисрата, който е единственият западен град под контрола им. Той каза, че силите на НАТО трябва да се намесят, за да предпазят цивилното население от 300 хил. души.

В източната част на страната боевете също продължават. На пътя между Адждабия и стратегическия град с петролни находища Брега бяха убити шестима въстаници. Други 16 бяха ранени, след като опозиционните сили вчера ги нападнаха докато са пътували по крайбрежното шосе.

Размириците в Брега продължават. Въстаниците нападнаха града, но по думите им военните на Кадафи са били защитени, прикрити в жилищните сгради, а те са били уязвими, защото са се придвижвали на открито в центъра. Бунтовниците заявиха, че имат хора в покрайнините на града и контролират този район.

От началото на размириците в Либия Брега няколко пъти преминава под контрола на Кадафи и на либийците, които се борят с неговия режим.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ