Втора агенция повиши рейтинга на Индонезия

Втора агенция повиши рейтинга на Индонезия

Втора агенция повиши рейтинга на Индонезия

Кредитиният рейтинг на Индонезия беше повишен за втори път в последните месеци.

Moody’s покачи оценката си за страната до инвестиционно ниво. Тя определи рейтинг за Индонезия от Ba1, който е нагоре от досегашния Baa3, с устойчиви изгледи. Това се случва след като Fitch през декември върна на страната добрата оценка за икономиката й, която тя изгуби след азиатската криза.

Очаква се, че след тези положителни изгледи потокът от инвеститори в най-голямата икономика в Югоизточна Азия ще нарасне. От Moody’s обосноваха решението си с напредъка на Индонезия в баланса между дълга й и БВП. В съобщение агенцията отбелязва, че издръжливостта на икономиката на страната към големите външни сътресения е довела до успеха й и възможността й да свие съотношението между дълга й и БВП. Освен това тя е привлякла повече инвестиции, подобрила е изгледите за инфраструктурата след ключови държавни реформи и управлява добре финансовата си система, смятат от Fitch.

От индонезийската Централна банка приветстваха решението на агенцията да повиши оценката си, твърдейки, че то силно ще облагодетелства нацията.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ