Интернет населението на Китай достигна 538 млн. души

Интернет населението на Китай достигна 538 млн. души

Интернет потребителите от Китай вече са най-голямата „интернет нация” в света, след като достигнаха 538 милиона души, предава „Франс прес”. Последната цифра представлява 11% увеличение спрямо година по-рано. Така общият дял от населението на Китай, който използва интернет става 39,9%. Броят на хората, които сърфират в интернет чрез мобилни телефони и други безжични устройства е нараснал до 388 милиона.

Това е увеличение с 22% спрямо година по-рано. Комунистическото правителство на Китай насърчава използването на интернет за бизнес и образование, но се опитва да блокира достъпа до сайтове, считани за подривни или нецензурни. Властите затегнаха контрола над социалните мрежи и други уеб сайтове, които играят ключова роля в протестите, които свалиха правителствата в Египет и Тунис.

Възходът на използването на безжичния интернет е в основата на растежа на серия от нови китайски индустрии от микроблоговете до порталите за онлайн видео. Този месец регулаторите затегнаха контрола върху сайтовете за онлайн видео. Правителството се оплаква, че някои от тези сайтове са вулгарни, порнографски или изпълнени с твърде много насилие.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ