Командоси освободиха отвлечения турски ферибот

Командоси освободиха отвлечения турски ферибот

Командоси освободиха отвлечения турски ферибот

Силите на реда в Турция щурмуваха отвлечения вчера турски ферибот. При акцията похитителят е бил застрелян, съобщава BBC. Няма опстрадали сред 24-мата пътници и екипаж, които бяха заложници в продължение на 12 часа. Похитителят на около 30 години е бил кюрдски терорист, принадлежащ към Кюрдската работническа партия и е носел устройство с електрически кабели и бутон, съобщават от полицията. По време на акцията някои пътници са скочили във водата.

Фериботът "Картепе" беше отвлечен вчера, след като отплава от северозападното пристанище Измит.

Министърът на транспорта Бинали Йълдъръм заяви пред репортери в столицата Анкара, че похитителят не е направил никакви конкретни искания и е поискал само гориво, храна и напитки. На капитана на ферибота му беше позволено да даде кратко интервю за турската телевизия, в което той каза, че има няколко похитители, които твърдят, че принадлежат към HPG, въоръженото крило на Кюрдската работническа партия.

Партизаните от партията търсят по-голяма автономия в доминираната от кюрди Турция на югоизток. Насилието между партизаните и армията се увеличи през последните месеци, тъй като правителството извършва офанзива срещу него. Десетки хиляди хора са загинали в конфликта от 1984 г. насам.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ