Нови обвинения срещу BP за петролния разлив в Мексиканския залив

Нови обвинения срещу BP за петролния разлив в Мексиканския залив

Нови обвинения срещу BP за петролния разлив в Мексиканския залив

Американският федерален орган за защита на околната среда обвини британската петролна група „Бритиш петролиум” в пет нови нарушения, излезли наяве в рамките на разследването на инцидента, който през април 2010 година предизвика разлив на петрол в Мексиканския залив, съобщи „Фигаро“

За втори път Службата за съблюдаване на правилата за сигурност и опазване на околната среда критикува британската компания за инцидента, като този път я упреква за това, че не е тествала налягането в отсек от петролния кладенец. Освен това се смята, че на четири места работниците са продължили да дълбаят, нарушавайки ограниченията за безопасност, които са били определени в молбата за разрешително за сондиране.

Според американската Президентска комисия, която разследваше екологичната катастрофа, до инцидента се е стигнало след поредица от грешни мениджърски решения. „Компаниите, които носят отговорност за последвалия петролния разлив, са взели неправилно решение да съкратят разходите и да си спестят време. Твърде вероятно е същите грешки в управлението да възникнат отново, ако не бъде предприета правителствена и бизнес реформа в сектора“, се казваше в доклада.

Взривът на нефтената платформа Deepwater Horizon в Мексиканския залив на 11 април причини смъртта на 11 души и доведе до една от най-големите екологични катастрофи в света.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ