Продълженията на „Аватар“ ще се снимат в Нова Зеландия

Продълженията на „Аватар“ ще се снимат в Нова Зеландия

Канадският режисьор Джеймс Камерън съобщи, че се е договорил с новозеландското правителство да заснеме трите продължения на филма „Аватар“ в Нова Зеландия, съобщи „Франс прес“.

Трите филма ще бъдат заснети един след друг, без прекъсване и ще излизат на екран на всеки 12 месеца от 2016 г. нататък, разкри режисьорът.

Всяко от продълженията ще разполага с бюджет от минимум 500 млн. новозеландски долара (300 млн. евро).

Първият „Аватар" от 2009 г. също бе сниман в Нова Зеландия, специалните му ефекти бяха изработени от новозеландската компания „Уета диджитъл“, работила също за филмите „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“ на режисьора Питър Джаксън.

„Надграждането над света, който създадохме с „Аватар“, е рядък и изключително възнаграждаващ опит. Създавайки сценария за новите филми, осъзнах, че светът на „Аватар“ и неговите герои са станали още по-богати от очакваното и стана ясно, че два филма няма да са достатъчни да уловя всичко, което исках да поставя на екрана. Щастлив съм, че Жош Фридман, Шейн Салерно, Рик Джафа и Аманда Силвър ми помагат да продължа да разширявам тази вселена, това са сценаристи, на които отдавна се възхищавам“, съобщи преди време Камерън.

Генералният директор на „Туентиът Сенчъри Фокс” - Джим Джанопулос, заяви, че продълженията на „Аватар“ са най-големият приоритет на компанията. „Ние нямаме по-голям приоритет от това и не мога да съм по-щастлив от факта, че позволихме на Джеймс да продължи и да разширява представата си за света на „Аватар“. Разширяването на мащаба на плановете на Джеймс за великолепните му фантастични светове продължава да ни смайва“, допълни той.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ