Путин изтегля руските войски от границата с Украйна

Путин изтегля руските войски от границата с Украйна

Путин изтегля руските войски от границата с Украйна

Президентът Владимир Путин нареди руските войски да се изтеглят от украинската граница, обяви Кремъл. Военните части на Русия в Ростовска, Белгородска и Брянска области ще се върнат в централната си база, се посочва в изявление на властите на Руската федерация, които все още настояват, че войските са разположени там за учение.

Би Би Си припомня, че Русия е заявявала същото намерение преди време, за да накара войските на НАТО да предприемат маневри. Предишната подобна заповед беше отправена преди две седмици. Малко след това обаче САЩ публикува сателитни снимки, доказващи, че руските войски все още се намират до границата с Украйна. Европейски наблюдатели коментират, че изтеглянето на разположените на границата на Украйна 40 000 руски военни ще уталожи напрежението в региона.

В същото време Путин настоя Киев да прекрати акциите в Източна Украйна и да се насочи към мирно разрешаване на ситуацията.
"Приветствам първите контакти между Киев и протестиращите в Източна Украйна, които целят налагане на открит диалог, в който трябва да участват всички заинтересовани страни", подчерта руският държавен глава.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ