Самолетните билети също ще спират българските емигранти за Англия

Самолетните билети също ще спират българските емигранти за Англия

Авиокомпаниите обявиха специална ценова политика за очакваните хиляди българи и румънци, които ще започнат да пристигат във Великобритания от следващата седмица, пише вестник Daily Star, цитиран от Фокус. Цените за еднопосочен билет до Лондон са между 600 и 900 лири. Цената на билета от Лондон до София обаче е шест пъти по-малка. 

От 1 януари новопристигналите ще се радват на неограничен достъп до Великобритания, след като наложените през 2005 г; ограничения отпадат. 

Полет на „Бритиш еъруейс” от лондонското летище Хийтроу до София на 6 януари ще струва само 145 лири в едната посока, в сравнение с 899 лири за един човек за полет в обратната посока. В същото време полетите на „Изиджет” от лондонското летище Гетуик до София са само 49.60 лири на 1 януари, като на 5 януари стават 72.41 лири. Полетите от София за Гетуик обаче струват над два пъти повече, като цените започват от 101 лири. 

От „Бритиш еъруейс” обясняват, че ценовата им политика е в сила „за 75 държави,а не специално за Румъния, [България] или друг определен маршрут”.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ