Стартира конкурсът Global Impact Competition, победителят печели стипендия от $30 000

Стартира конкурсът Global Impact Competition, победителят печели стипендия от $30 000

За поредна година Global Impact Competition (GIC) търсят проекти, които могат да повлияят положително върху живота на хората, живеещи в региона, където се провеждат.

След огромния успех на първите два конкурса в Централна и Източна Европа, вече е публикувана обявата за набиране на предложения за GIC 2014. Конкурсът е отворен за проектни предложения от Австрия, България, Естония, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Украйна, Унгария, Хърватия, Чехия и Черна Гора.

Проектите трябва да са насочени към подобряване на живота на най-малко един милион души от Централна и Източна Европа, чрез прилагане на иновативни технологии.

Победителят ще получи стипендия в размер на 30 000 долара, за да участва в обучителна програма - Graduate Studies Program (GSP) през лятото на 2014 година в Singularity University, в Силициевата долина, Калифорния. Стипендията покрива всички разходи за обучение и настаняване (с изключение на пътните). 

Предложенията могат да се подават на www.sucee.eu от 6 декември 2013 до 31 януари 2014.

Финалистите ще представят своите проекти пред комисия, съставена от преподаватели от SU и ръководители на големи компании от региона. Финалите ще се проведат в Будапеща, Унгария, в средата на март 2014 година.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ