Шефът на „Бритиш петролиум” подава оставка

Шефът на „Бритиш петролиум” подава оставка

Шефът на „Бритиш петролиум” подава оставка

Генералният директор на "Бритиш петролиум" Тони Хейуърд в крайна сметка наистина даде оставка. Информацията за оттеглянето му идва от високопоставен представител на американското правителство, уведомен за това  от ръководството на „Бритиш петролиум” и пожелал да остане анонимен, предава BBC.

Слуховете, че генералният директор ще напусне поста си тръгнаха още миналата седмица, но бяха опровергани от петролната компания. Доста преди това обаче руските медии оповестиха първи, че Хейуърд ще пише оставка.

Хейуърд направи няколко гафа след началото на катастрофалния разлив в Мексиканския залив през април, когато се вризи нефтена платформа на компанията. Той заяви, че иска да си върне живота обратно и се отдаде на състезание с яхти край Великобритания, докато кризата с изливащия се петрол продължаваше.

Така основната тежест по справянето с проблема и всички негативни последствия от него падна върху Боб Дъдли, управляващ директор на „Бритиш петролиум”, който е най-вероятният наследник на Хейуърд.

Междувременно стана ясно, че важна операция за спиране на петролния разлив, която се очакваше да започне тези дни е отложена за началото на август.  Отлагането е поради промяна в графика на "Бритиш петролиъм", като следващата седмица ще бъде посветена на подготовка, каза Тед Алън, адмирал от бреговата охрана на САЩ. Операцията предвижда прокопаване на два кладенеца за отклоняване на петрола, който изтича в залива.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ