Шокиращи кадри от наводненията в Италия (видео)

Бедствията в Северозападна Италия продължават – най-малко шест души, включително две деца, умряха след силните бури и последвалите наводнения в страната, съобщи Би Би Си.

Петима загиват след като предверието на апартамент, в който са намерили убежище, се наводнява. Друга жена пък е премазана от кола, след като течението я отнася по улиците. Множество души са безследно изчезнали.

Марта Винченци оприличи ситуацията с война – „Това е една напълно неочаквана трагедия“, коментира кметът на Генуа. Тя призова хората да бъдат изключително внимателни. Същевременно спасителните служби препоръчват на всички да си стоят по домовете и да не шофират (множество автомобили бяха унищожени, части от тях блокираха улиците в града). 

Щетите от наводненията възлизат на десетки милиони евро. Газопроводът в Генуа е унищожен, много училища са затворени.

Миналата седмица правителството обяви бедствено положение в Лигурия и Тоскана, след мощната буря, която причини смъртта на най-малко десет души загинаха.

За да добиете по-ясна представа за ситуацията в региона, вижте това аматьорско видео, направено от плачеща жена от високите етажи на местна сграда.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ