Арести в Турция заради некачествено строителство

Арести в Турция заради некачествено строителство

Арести в Турция заради некачествено строителство

Дванайсет души са арестувани в Турция, след като хиляди сгради се срутиха в югоизточната част на страната след земетресенията в понеделник, съобщават днес местни медии, цитирани от БТА.

Сред задържаните са един строителен предприемач от окръг Газиантеп и 11 души от окръг Шанлъурфа, съобщи турската информационна агенция DHA, цитирана от Франс прес.

Вестник „Йени шафак“, цитиран от ТАСС, също съобщава днес за арестувани заради строителни дефекти в сгради, които се срутиха при земетресенията с магнитуд до 7,7 в понеделник, 6 февруари.

Задържаните са заподозрени в извършване на незаконни промени в конструкцията на сградите, включително разрушаване на носещи стени и колони, което е довело до срутване на сгради в окръг Шанлъурфа и до смъртта на хора.

Вчера бе съобщено, че е арестуван изпълнителят на жилищния комплекс „Рьонесанс“ в Антакия (окръг Хатай), който се срути по време на земетресението, а е построен преди 11 години. Сградата имаше 250 апартамента. Според законите на страната такава нова сграда трябва да бъде построена по всички необходими стандарти, за да издържи на земетресението

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ