Британското правителство получи вот на доверие в парламента

Британското правителство получи вот на доверие в парламента

Британското правителство получи вот на доверие в парламента

Британското правителство получи в Камарата на общините вот на доверие, който само свика, за да бъдат избегнати предсрочни парламентарни избори, предаде Ройтерс.

Управляващата Консервативна партия има абсолютно мнозинство в долната камара на парламента и нейните депутати гласуваха в подкрепа на кабинета. Вотът на доверие мина с 349 гласа "за" при 238 "против", предава БТА.

По-рано този месец британският премиер Борис Джонсън обяви, че подава оставка, след като бе подложен на силен натиск от министри и депутати консерватори. Той уточни, че ще се оттегли, когато бъде избран неговият наследник начело на управляващата партия в началото на септември.

Лейбъристката партия обаче поиска Джонсън да бъде сменен незабавно от временен премиер. Основната опозиционна сила във Великобритания искаше да свика вот на недоверие както срещу правителството, така и срещу самия министър-председател. Управляващите консерватори обаче възразиха, че гласуването срещу Джонсън е ненужно, тъй като той вече е обявил, че ще се оттегли, и вместо това кабинетът поиска вот на доверие. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ