Децата на Берлускони обявиха почти всички недвижими имоти за продажба, само Вила Чертоза струва 300 млн. евро

Децата на Берлускони обявиха почти всички недвижими имоти за продажба, само Вила Чертоза струва 300 млн. евро

Децата на Берлускони обявиха почти всички недвижими имоти за продажба, само Вила Чертоза струва 300 млн. евро

Почти всички имоти, собственост на Силвио Берлускони, се продават. Децата на бившия италиански премиер, който почина миналия юни, са решили да обявят за продажба недвижимите активи на магната, оценени между 600 и 700 милиона евро, с изключение на вилата Аркоре в покрайнините на Милано, където е живял, предава elconfidencial.com.

Двeте по-големи деца на Берлускони - Марина и Пиер Силвио, които контролират семейната компания Fininvest, заедно с Луиджи Барбара и Елеонора Берлускони, искат да преоценят наследените активи и да проучат пазара, за да продадат поне част от имотите, с изключение на Вила Сан Мартино в Аркоре, според местните медии.

В момента се преценява дали има трети лица, заинтересовани от придобиването на въпросните имоти и не е изключено сред петте деца, наследили състоянието, оценявано на около 5000 милиона евро, да има някой, който желае да закупи имот. „Бижуто в короната“ ще бъде Вила Чертоза, грандиозно имение на Коста Смералда на остров Сардиния, чиято оценка е около 300 милиона евро, според същите източници.

Други забележителни имоти са Вила Белведере в Мачерио, обичайно местожителство в продължение на много години на бившата съпруга на Берлускони - Вероника Ларио, и Вила Гернето в Брианца, където миналата година беше отбелязан символичният брак между Берлускони и неговата партньорка Марта Фашина.

Също така в списъка за продажби е огромен имот на юг от Олбия, където магнатът е искал да построи туристически град с яхтено пристанище сред най-големите в Средиземно море, в допълнение към Вила Гранде в Рим, Вила Кампари на езерото Маджоре, и Вила Дуе Палме, в Лампедуза. В допълнение към някои имоти в чужбина, като Антигуа или Кан, и стотина апартамента и малки имоти в Милано, според същите източници.

Във всеки случай това е сложна операция, тъй като отделните резиденции често могат да принадлежат на различни холдингови компании и не включват Вила де Аркоре, от около 3500 квадратни метра, закупена през 70-те години на миналия век и в която има семеен мавзолей.

„Баща ни обичаше живота, светлината, хората. Вила Сан Мартино трябва да остане такава, жива. Искаме тя да продължи да бъде място за работни срещи, както и, разбира се, място за срещи на нашето семейство. Това е, което той би искал", каза първородното дете на Берлускони - Марина в скорошно интервю.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ