Киев отрече твърденията, че руските сили контролират град Соледар

Киев отрече твърденията, че руските сили контролират град Соледар

Киев отрече твърденията, че руските сили контролират град Соледар

Украинските въоръжени сили отрекоха твърденията на Москва, че Русия вече контролира малкия град Соледар в Източна Украйна, съобщи ДПА.

"Руснаците казват, че Соледар е под техен контрол. Това не е истина", заяви днес говорител на украинските въоръжени сили, цитиран от медии в Киев. Той добави, че генералният щаб на Украйна ще предостави информация за ситуацията понастоящем, предаде БТА.

Ръководителят на руските наемнически сили "Вагнер" Евгени Пригожин снощи заяви, че градчето в Донецка област на практика е под техен контрол и около 500 украински войници са попаднали в капан. Руското министерство на обраната днес каза, че въздушнодесантни подразделения "са блокирали Соледар от северната и южната част на града". Ведомството обаче призна, че сраженията продължават.

Междувременно прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че ходът на "специалната военна операция", както нарича Кремъл войната в Украйна, бележи "положителна динамика".

"Нека не бързаме, да изчакаме все пак официалните изявления", каза днес Песков, запитан от журналисти каква е оценката на Кремъл за превземането на украинския град Соледар от руски сили.

"Там има положителна динамика в напредването. Успехът във военните действия ще бъде постигнат, когато изпълним целите, поставени от върховния главнокомандващ в хода на специалната военна операция", добави той, цитиран от ТАСС.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ