Лесбос продължава да гори

Лесбос продължава да гори

Лесбос продължава да гори

Трети ден продължава пожарът на остров Лесбос в Североизточната част на Егейско море. Гръцките власти издадоха нови заповеди за евакуация на жителите на две села – Виза и Ставрос, тъй като силните  западни ветрове отново застрашават жителите им. Те бяха призовани да се евакуират към морския курорт Ватера, който беше опустошен от пожара в събота.

По информация на кмета на Митилини Стратис Кителис, цитиран от Kathimerini, на помощ на огнеборците са се пристигнали четири самолета с резервоари за вода. Огънят е изпепелил около 2000 хектара земя около курортното градче в събота.

По-рано днес екипи на противопожарната служба и общината изкопаха противопожарни просеки извън евакуираните села и така временно спряха пожара, който застраши десетки къщи. По информация на властите цяла нощ на място са работили багери и други тежки машини.

Предупрежденията за висок риск от пожар, заради горещата вълна в Южна Гърция, остават в сила. Властите затвориха за посещения националните паркове. В един от тях - Национален парк „Дадия”, в североизточната част на страната, горски пожар гори вече пети ден. С огъня там се борят пожарникари за специални операции, които поставят противопожарни прегради, но бързо променящите се ветрове възпрепятстват усилията им.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ