Организация дава дарение от 1 млн. паунда ако британския премиер стане веган за един месец

Организация дава дарение от 1 млн. паунда ако британския премиер стане веган за един месец

Организация дава дарение от 1 млн. паунда ако британския премиер стане веган за един месец

Британският премиер Риши Сунак е изправен пред предизвикателството да стане веган за един месец в замяна на дарение от 1 млн. паунда за благотворителност, съобщи в. "Индипендънт", цитиран от БТА.

Сумата от 1 млн. паунда идва от богат дарител чрез веганска организация, която твърди, че животновъдството е основна причина за вредните емисии на парникови газове.

Дарителят и организацията "Веган поколение" ("Generation Vegan") твърдят, че Обединеното кралство не може да постигне целта си, без да намали драстично консумацията на месо и млечни продукти, които са причина за "най-малко 16,5 % от емисиите, причинени от човека".

От днес всички гигантски билбордове на метростанция "Уестминстър" ще популяризират предизвикателството към  Сунак, като рекламите ще бъдат разположени на пероните, във влаковете, на ескалаторите и на вратите за продажба на билети.

От събота и през първите 10 дни на новата година в националните вестници ще се появят реклами на цяла страница, публикуващи отворено писмо до него.

В писмото, изпратено до "Даунинг стрийт"№ 10 в сряда, Наоми Халъм, главен изпълнителен директор на "Веган поколение", пише: "Бихме искали да дарим 1 млн. паунда на избрана от Вас благотворителна организация в замяна на това, че ще приемете растителна диета за един месец."

"Приемането на растителна диета е едно от най-добрите неща, които можем да направим, за да подкрепим британските фермери и нашата природа, като същевременно изпълним ангажиментите си за намаляване на емисиите и подкрепим общественото здраве."

Говорител на "Даунинг стрийт" № 10 заяви, че не може да предложи коментар и не може да каже дали премиерът е бил информиран за потенциалното дарение.

Миналата година бившият американски президент Доналд Тръмп отказа подобно предложение, като заяви, че "се страхува да не загуби мозъчните си клетки".

Папата не отговори на същото предложение, но даде благословията си за кампанията, а по-късно призова младите хора да ядат по-малко месо.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ