Пригожин регистрира фирма за недвижими имоти в Беларус

Пригожин регистрира фирма за недвижими имоти в Беларус

Основателят на Частната военна компания /ЧВК/ "Вагнер" Евгений Пригожин регистрира компания в Беларус.  В Единния държавен регистър на юридическите лица и индивидуалните предприемачи на Министерството на правосъдието на Беларус на 19 юли компанията Concord Management and Consulting LLC е регистрирана с UNP (номер на данъкоплатеца) 791314882.

Фирмата е регистрирана като седалище в село Цел, област Осиповичи в Беларус, където според местни агенции има полеви лагер на бойци на ЧВК Вагнер, които са се преместили в Беларус. Основната дейност на LLC е управление на недвижими имоти.

Вечерта на 23 юни ръководителят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин каза, че силите на руското министерство на отбраната уж са атакували тиловите лагери на частната му военна компания и неговите бойци се придвижват към Русия с "марш на справедливостта". Сутринта на 24 юни силите на ЧВК "Вагнер" блокираха административните сгради в Ростов на Дон и започнаха да се придвижват към Москва, президентът Владимир Путин отправи призив, в който нарече действията на ръководителя на ЧВК "нож в гърба" и предупреди Пригожин и подчинените му за последствията. Вечерта пресслужбата на президента на Беларус съобщи за преговорите между Александър Лукашенко и Пригожин, в резултат на които страните се споразумяха за „приемлив вариант за разрешаване на ситуацията.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ