Северна Корея изстреля две балистични ракети в Японско море

Северна Корея изстреля две балистични ракети в Японско море

Северна Корея изстреля две балистични ракети в Японско море

Северна Корея е изстреляла балистични ракети в Японско море, съобщиха южнокорейските медии в петък, цитирайки изявление на Обединения комитет на началник-щабовете на южнокорейските въоръжени сили. Според комитета Пхенян е изстрелял две балистични ракети с малък обсег от района на летище Сунан в Пхенян.

На 18 декември Южнокорейският комитет на началник-щабовете заяви, че са засечени две изстрелвания на балистични ракети със среден обсег от Tongchang-ri в Японско море. Ракетите са прелетели около 500 км, съобщи южнокорейската армия.

Северна Корея през 2022 г. извърши повече от 60 тестови изстрелвания на различни ракети, включително три междуконтинентални.

Междувременно преди дни стана ясно, че Северна Корея е на „финален етап“ на тестовете за пускане на военен шпионски сателит в орбита, съобщи местната информационна агенция. Според агенцията тестът е извършен на космодрума Сохае в неделя главно за "оценка на възможностите на системата за сателитни изображения и предаване на данни, както и на системата за наземно управление".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ